Ένα ιστολόγιο για όσους αγαπούν τις ηλεκτρονικές κατασκευές...

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ELECTRONIC LOCK - Ηλεκτρονική κλειδαριά με πληκτρολόγιο και RF ID κάρτα.

 

Μια κατασκευή φτιαγμένη μέσα στην καραντίνα και τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Είναι μια συσκευή πρόσβασης με έλεγχο κλειδαριάς (κυπρί) μέσω ενός ρελέ το οποίο ενεργοποιείται για μερικά δευτερόλεπτα. Η συσκευή λειτουργεί με κάρτα RF ID ή μέσω κωδικού από το πληκτρολόγιο. Η εναλλαγή γίνεται από το μπουτόν αριστερά από το πληκτρολόγιο και έχει ένδειξη LED για το ποια λειτουργία είναι επιλεγμένη.


Τα μηνύματα στην οθόνη εμφανίζονται είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Η εναλλαγή γίνεται από το μπουτόν με παρατεταμένο πάτημα (> 5 sec).

Υπάρχει hardware επιλογή ποια λειτουργία είναι η βασική δηλαδή αν π.χ. είναι επιλεγμένη η λειτουργία RF ID κάρτα τότε λειτουργεί πάντα με αυτή ενώ από το μπουτόν μπορούμε να επιλέξουμε προσωρινά την άλλη. Μετά από την εισαγωγή κωδικού επιστρέφει αυτόματα στην βασική λειτουργία. Έτσι δεν χρειάζεται να πατάμε συνεχώς πρώτα το μπουτόν για να αλλάξουμε λειτουργία. Αυτή τη στιγμή δέχεται τέσσερεις αριθμούς διαφορετικών καρτών ενώ ο κωδικός είναι τετραψήφιος.




To ηλεκτρονικό σχέδιο:




2 σχόλια:

  1. Και που είναι ο κώδικας; Οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δημοσιευμένος στην ομάδα μου στο facebook GREEK DIY Elektronics https://www.facebook.com/groups/872041030200567 (στα αρχεία της ομάδας)

      Διαγραφή

Count down timer - χρονικό αντίστροφης μέτρησης

Μια απλή κατασκευή χρονομέτρου με αντίστροφη μέτρηση. Μπορεί να μετρήσει μέχρι 100 λεπτά με βήμα του ενός δευτερολέπτου. Είναι ιδανικό για ...