Ένα ιστολόγιο για όσους αγαπούν τις ηλεκτρονικές κατασκευές...

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Count down timer - χρονικό αντίστροφης μέτρησης

Μια απλή κατασκευή χρονομέτρου με αντίστροφη μέτρηση. Μπορεί να μετρήσει μέχρι 100 λεπτά με βήμα του ενός δευτερολέπτου. Είναι ιδανικό για θάλαμο εμφάνισης ή άλλες παρόμοιες εφαρμογές.


Ο χειρισμός γίνεται από τρία πλήκτρα. Τα δύο ρυθμίζουν τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, ενώ αν πατηθούν μαζί ο χρόνος μηδενίζεται. Το τρίτο πλήκτρο ξεκινά την μέτρηση του χρόνου, ενώ αν πατηθεί πάλι λειτουργεί ως pοuse σταματώντας το χρόνο χωρίς να το μηδενίζει και με το επόμενο πάτημα συνεχίζει η μέτρηση από το σημείο που σταμάτησε.

Το κύκλωμα διαθέτει ρελέ για τον χειρισμό της ελεγχόμενης συσκευής. Με το πάτημα του "GO" το ρελέ κλείνει δίνοντας εντολή λειτουργίας. Με το pouse η εντολή διακόπτεται ενώ μόλις τελειώσει η μέτρηση του προ-ρυθμισμένου χρόνου το ρελέ ανοίγει διακόπτοντας τη λειτουργία της ελεγχόμενης συσκευής.
Ένα ενδεικτικό LED στην πρόσοψη ανάβει όταν λειτουργεί το ρελέ και ένα ηχητικό σήμα ειδοποιεί μόλις τελειώσει ο χρόνος μέτρησης.



 Εδώ θα βρείτε τα αρχεία της κατασκευής 


Πλακέτες υπάρχουν διαθέσιμες δείτε εδώ

1 σχόλιο:

Count down timer - χρονικό αντίστροφης μέτρησης

Μια απλή κατασκευή χρονομέτρου με αντίστροφη μέτρηση. Μπορεί να μετρήσει μέχρι 100 λεπτά με βήμα του ενός δευτερολέπτου. Είναι ιδανικό για ...