O ATMEGA128 διαθέτει 64 πόδια και οι σημαντικότερες διαφορές του με τον ATMEGA328 είναι τα 53 Ι/Ο που έχει, η μνήμη flash για αποθήκευση προγράμματος που είναι 128ΚΒ δηλαδή τετραπλάσια από αυτή του atmega328, τα δύο hardware σειριακά κανάλια που διαθέτει, διπλάσια RAM, τετραπλάσια ΕΕΡRΟΜ.
Ο ATMEGA128 διαθέτει bootloader με δυνατότητα να προγραμματιστεί σαν ένας arduino απ' ευθείας από την USB θύρα του υπολογιστή (μέσω USB to TTL μετατροπέα).
![]() |
Το σχέδιο της κατασκευής |
Στην πλακέτα της κατασκευής μας έχει ενσωματωθεί ο μετατροπέας USB to TTL CH340C ή εναλλακτικά ο CH340G για εύκολο προγραμματισμό, καθώς επίσης υπάρχουν και 8 LED και 4 button για ευκολία στις δοκιμες. Υπάρχει επίσης θύρα ISP για το κάψιμο του booloader ή και για προγραμματισμό μέσω προγραμματιστή. Έχει προβλεφτεί και μία θύρα I2C για εύκολη σύνδεση οθόνης (προς το παρόν δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη). Υπάρχει και θέση για τον κρύσταλλο που χρειάζεται το RTC που διαθέτει ο ATMEGA128 (εφόσον χρησιμοποιηθεί).
Προς το παρόν έχω κάψει τον bootloader και έχω ανεβάσει απλό προγραμματάκι (φώτα του KIT) για να επιβεβαιώσω την λειτουργία της πλακέτας. Στα μισά του βίντεο η πλακέτα επαναπρογραμματίζεται και τα LED αναβοσβύνουν αργά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου